Perustamisestaan ​​lähtien 3. tammikuuta 2009, Bitcoin (BTC) on kasvanut digitaalisesta valuutasta, jolla käydään kauppaa internetin pimeissä osissa olevien salakirjoittajien keskuudessa globaaliksi kaupankäynnin kohteeksi.

Monet väittävät, että se korvaa jonain päivänä lompakkomme paperirahat tänään. Mutta kun otetaan huomioon, että Bitcoin on ensimmäinen uusi rahamuoto, on tietysti monia kysymyksiä. Tämä johtaa meidät tämän oppaan tarkoitukseen – kuinka käyttää Bitcoinia?

Ennen kuin syvennämme kuinka käyttää Bitcoinia, meidän on ensin tiedettävä ja puututtava yhteisiin sudenkuoppiin. Sitten tarkastelemme kuinka ostaa, lähettää ja tallentaa Bitcoinejasi sekä erilaisia ​​tapoja käyttää Bitcoin Future, kuinka muuntaa Bitcoin takaisin rahaksi ja erilaisia ​​tapoja ansaita rahaa Bitcoinilla.

Kuinka voin ostaa ja tallentaa Bitcoinia?

Ennen kryptovaluutan vaihtoa ainoa tapa turvata Bitcoin oli kaupankäynti foorumeilla tai Internet Relay Chat -palvelujen (IRC) kautta. Tämä tarkoitti tarvetta luottaa siihen, että toinen osapuoli pidätti kaupan loppua, koska escrow-palveluita oli vähän ja kaukana. Ei kuitenkaan kestänyt kauan, ennen kuin omistetut kryptovaluutanvaihdot alkoivat näkyä.

Nykyään on saatavana satoja erilaisia ​​pörssejä Bitcoinin ja erilaisten muiden kryptovaluuttojen ostamiseen. Monet kuten Coinbase, Kraken, Gemini, Bitpanda ja muut tarjoavat kivuttomia tapoja ostaa tai siirtää varoja Bitcoineihin ja muihin kryptovaluuttoihin luottokortilla. Ennen kuin voit ostaa Bitcoinia, tarvitset kuitenkin turvallisen Bitcoin-lompakon, jolla on oma Bitcoin-osoite. Tämä pitää digitaalisen omaisuutesi suojattuna erillään tahallisista.

Bitcoin-lompakon valitseminen

Bitcoin-lompakon valitseminen voi olla pelottava tehtävä. On parasta aloittaa erottamalla erityyppiset Bitcoin-lompakot. Päätyyppejä on kaksi: ohjelmistolompakot ja laitteistolompakot. Edellinen toimii kuten matkapuhelimen tai tietokoneen sovellus ja on yhteydessä Internetiin. Siksi ne tunnetaan nimellä „kuumat lompakot“.

Tämä Internetiin luottaminen tarkoittaa, että he voivat olla alttiita hakkereille. Ohjelmistolompakoita käytetään yksityisten avainten ja Bitcoin-osoitteiden tallentamiseen kiintolevylle. Niitä voi myös olla hieman monimutkaisempi käyttää, mutta ne ovat usein paljon halvempia kuin laitteistokumppaninsa.

Laitteiston lompakot ovat toisaalta fyysisiä laitteita, jotka näyttävät yleensä USB-muistitikkuilta. Nämä laitteet tarjoavat korkeimman suojaustason, koska ne ovat lähes jatkuvasti offline-tilassa. Näissä on sisäänrakennetut suojausominaisuudet, jotka antavat sinulle mielenrauhaa tietäen, että siitä tulee haastavampaa kaikille, jotka yrittävät käyttää Bitcoinejasi ilman tarvittavaa todennusta. Laitteiston lompakon ongelma on se, että siinä on yleensä hintalappu.

Bitcoin-laitteistolompakot voivat alkaa mistä tahansa alkaen 85 dollarista, jotkut maksavat yli 2000 dollaria. On tärkeää puuttua laitteistolompakkoihin, joihin liittyy myös omat riskinsä. Jos kadotat laitteen, menetät Bitcoinisi. Vaihtoehtoisesti, jos laite on vioittunut, ei ole takeita siitä, että voit siirtää Bitcoinisi vaihtoehtoiseen osoitteeseen.

Valittavana on useita hyviä Bitcoin-lompakoita sen mukaan, päätätkö mennä laitteisto- vai ohjelmistolompakon kanssa. Ohjelmistojen Bitcoin-lompakoiden osalta Electrum on yksi suosituimmista siellä, jopa 10% kaikista Electrumista peräisin olevista Bitcoin-tapahtumista.

Electrum Bitcoin -lompakko tukee useita käyttöjärjestelmiä ja voidaan jopa integroida suosittuihin laitteistolompakkoihin, kuten Trezor, Ledger Nano ja Keepkey. Monimutkainen käyttöliittymä voi kuitenkin tehdä siitä hieman pelottavan ensimmäistä kertaa käyttäville. Blockchain.com on toinen laajalti suosittu Bitcoin-lompakko.

Jos sinusta tuntuu, että laitteistolompakko sopii paremmin tarpeisiisi, Ledger Nano X on ylistetty Bitcoin-lompakkona, jota et voi tehdä ilman. Vaihtoehtoisesti Trezor-lompakko on myös mainostettu yhdeksi parhaista saatavilla olevista lompakoista tänään.

Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että kaikissa Bitcoin-lompakoissa on vähintään yksi joukko yksityisiä avaimia. Yksityinen avain on merkkijono kirjaimia ja numeroita, joka tunnistaa lompakon ja antaa sinun käyttää Bitcoinejasi. Kuten Andreas Antonopoulos selittää, yksityinen avain on kriittisen tärkeä, koska ilman sitä et omista Bitcoinejasi.

Jos antaisit yksityisen avaimesi kolmannelle osapuolelle, se vastaisi Bitcoinin lähettämistä heidän Bitcoin-osoitteeseensa. Jos menetät yksityisen avaimen ja sinulla ei ole varmuuskopiota, et voi palauttaa varoja lompakostasi tai käyttää niihin liittyviä palveluita.