Kinas økonomi fortsatte å komme seg raskt fra pandemien i 3. kvartal, og utvidet 4,9% fra året før, noe som bidro til de positive tegnene rundt hele verden om at mange økonomier raskt kom tilbake til vekst.

Ekspansjonen i bruttonasjonalprodukt gikk glipp av forventningene, men var fortsatt godt foran en økning på 3,2% i andre kvartal, ettersom landets industrielle produksjonsdrift bidro til å øke den økonomiske økonomien.

Industriproduksjonen økte med 6,9% i september, med Kina som etterlignet positive tegn fra andre land i forrige uke.

Fredag ​​rapporterte det amerikanske handelsdepartementet at detaljomsetningen økte med 1,9% i september sammenlignet med forrige måned, den femte på rad med vekst i detaljhandelen. Det var mer enn det dobbelte av forventet vekst, med salg av klær og sportsutstyr som steg til tross for at arbeidsledigheten fortsatt var forhøyet. De positive økonomiske dataene kom på slutten av en blandet uke for store amerikanske aksjeindekser, som alle endte marginalt høyere. Stigende Covid-19-saksnummer i USA og utlandet gir investorer pause, med en „dragkamp mellom økende bekymringer og oppmuntrende økonomiske data“ ifølge analytikere ved finansrådgivningsfirmaet Edward Jones.

Forrige uke startet sesongsesongen for tredje kvartal i USA, med finanssektoren som falt med 0,9% etter at de fleste av de store bankene leverte sine 3. kvartalsoppdateringer. Mens noen bankers fortjeneste ble styrket av økninger i handels- og investeringsbankinntektene, og lånetapstilbudet ikke var nær så alvorlig som forrige kvartal, er det usikkerhet om statlig stimulans har forhindret tunge lånekriminerier fra å treffe helt, eller bare forsinke det uunngåelige. .

Pelosi setter 48-timers frist for stimulansforhandlinger

S&P 500, Dow Jones Industrial Average og Nasdaq Composite klarte seg gjennom den første uken av 3. kvartals bedriftsinntjening relativt uskadd, til tross for en forventet nedgang på 20% i S&P 500-selskapets inntjening fra året før (ifølge FactSet). Amerikanske Covid-19-tilfeller økte også tilbake til 60 000 om dagen, og gikk tilbake mot juli toppnivåer etter å ha falt under 35 000 i midten av september.

Bemerkelsesverdig i løpet av helgen var en 48-timers frist som ble satt av House Speaker Nancy Pelosi for en avtale om en ny stimulansepakke som skulle avtales for at den skulle bli vedtatt før presidentvalget 3. november. Det er fortsatt et betydelig gap mellom demokratiske og republikanske lovgivere om innholdet i en avtale, for eksempel styrken til Covid-19 test- og sporingskrav. Markedene har svingt betydelig på de stigende og fallende utsiktene for en stimulansepakke de siste ukene, og den to-dagers fristen vil bli fulgt med interesse.

FTSE 100 synker til tross for fredagsmøtet

De børsnoterte aksjene falt i forrige uke; til tross for en 1,5% rally for Bitcoin Evolution 100 på fredag, stengte indeksen uken 1,6% lavere. International Consolidated Airlines Group var ukens største taper, med to sifre, mens Associated British Foods, BP og Barclays også sank med mer enn 5% i løpet av uken.

FTSE 250 endte uken med 1,4% ned, trakk lavere av gjestfrihet og reisenavn som er mest utsatt for nye lockdown-restriksjoner med Covid-19-tilfeller som øker. Pubkjeden JD Wetherspoon, Cineworld og easyJet falt alle sammen, med triodelen av et titalls navn som led tosifrede tap.

Det var noen lyspunkter i FTSE 100 i løpet av uken, men online takeaway-tjeneste Just Eat og passasjermotorprodusenten Rolls-Royce nyter begge tosifrede gevinster. Just Eat rapporterte økende ordrer på nettet i en handelsoppdatering, mens investorene har svart positivt på at Rolls-Royce avskaffet økonomien.

Hva du skal se på

IBM: IBMs rapport om nær inntjening etter markedet i dag vil være interessant, etter at firmaet kunngjorde 8. oktober at det planlegger å avdekke sin IT-outsourcingvirksomhet. Denne divisjonen utgjør 19 milliarder dollar av firmaets 59 milliarder dollar i omsetning, ifølge MarketWatch. Det etterlater en maskinvare-, programvare- og tjenestevirksomhet som selskapet planlegger å målrette mot hybrid-sky-markedet, der klientselskaper overleverer noen av dataene sine til en skyleverandør for å bli lagret utenfor stedet mens de holder noen data i sine egne lokaler. IBM har både sky- og maskinvarefunksjoner for å betjene begge deler av en hybridordning, men møter hard konkurranse, og i motsetning til mange andre skyleverandører er aksjekursen nede i 2020. For tiden favoriserer Wall Street-analytikere en hold-rating på IBM-aksjen.

Cadence Design Systems: California-basert Cadence er et ingeniørfirma som tilbyr strukturer som trengs for å designe kretskort og chips. Sammen med mange chipmakere har aksjekursen steget i 2020, og er nå oppe med mer enn 65% fra år til dato, og økte markedsverdien over $ 30 milliarder dollar. I følge Zacks Equity Research er det en ekspanderende kundebase som har drevet investoroptimisme om aksjen, sammen med en økning i chipdesignaktivitet og en utvikling i halvlederproduksjonsprosesser. Analytikere forventer et resultat for 3. kvartal per aksje på 0,61 dollar når selskapet rapporterer på mandag, mot 0,54 dollar i 3. kvartal i fjor.

Reckitt Benckiser: London-børsnoterte forbruksvarefirma Reckitt Benckiser sitter bak helse- og hygienemerker, inkludert Dettol og Lysol. Aksjekursen er økt med 20% i 2020, mens FTSE 100 har falt dramatisk generelt, gitt etterspørselen etter noen av produktene under pandemien. Selskapet leverer sitt siste sett med kvartalsinntjening på tirsdag, hvor et sannsynlig fokus vil være hva økende Covid-19-saksnummer i Europa og andre steder betyr for firmaets salg.

Alle øynene på de tekniske gigantene

S&P 500s fem største selskaper – Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet og Facebook – utgjør nå 28% av indeksens vekting, og har vært ansvarlig for 25% av inntektene, sa Goldman Sachs tidligere denne måneden. Andre store aksjer, inkludert Netflix og Tesla, har også levert enorm avkastning for investorer i år.

Denne uken rapporterer de to sistnevnte resultatene for tredje kvartal, med Netflix på tirsdag, Tesla (og Verizon Communication) på onsdag, og deretter et annet bemerkelsesverdig navn Intel på torsdag, før Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft og Facebook rapporterer uken etter.

Mens mange nå stiller spørsmål ved aksjekursene, gitt den meteoriske økningen vi allerede har sett, tror andre å selge nå ville være en feil. Michael Farr, president for Farr, Miller & Washington LLC, ba Reuters om å rotere ut av teknologi på grunn av store gevinster, og noen nylige volatilitet ville være „en sugerhandel“. „Rapporter om deres død har blitt sterkt overdrevet,“ sa han om de store tekniske aksjene.