Bedrijfsreuzen mogen het Bitcoin-adoptiespel van MicroStrategy niet volgen, Raoul Pal legt uit

Communicatie is essentieel, vooral als het gaat om het uitleggen van Bitcoin aan reguliere bedrijven.

Eerder dit jaar heeft business intelligence-gigant MicroStrategy $425 miljoen van zijn thesauriefondsen in Bitcoin (BTC) gestoken. De stap werd grotendeels gezien als een grote stap in de goede richting voor de mainstream adoptie van Bitcoin. MicroStrategy, met zijn CEO en oprichter Michael Saylor – een Bitcoin sceptische stier – mag echter geen massale bedrijfsadoptie inluiden voor crypto’s baanbrekende bezit, volgens voormalig Bitcoin Code hedge funder Raoul Pal.

„Ik denk niet dat Michael de bedrijfsadoptie in de ruimte gaat stimuleren omdat hij echt de taal van Bitcoin spreekt en niet de taal van bedrijfsschatbewaarders, en dat moet gebeuren,“ vertelde Pal aan podcaster Peter McCormack in een aflevering van de What Bitcoin Did podcast, die vandaag werd gepubliceerd.

„We zijn erg slecht in deze ruimte en spreken de taal van de anderen die we uiteindelijk in het systeem willen aanmoedigen.“

MicroStrategy publiceerde zijn aankoop van $250 miljoen aan BTC in augustus. Het bedrijf haalde in september 175 miljoen dollar extra op. Ooit was Saylor een grote scepticus van het bedrijf, maar hij heeft de Bitcoin volledig op de korrel genomen door regelmatig over de munt te posten op Twitter. Hij zei ook dat hij 17.732 BTC kocht voor zijn persoonlijke bezittingen voorafgaand aan de aankoop van zijn bedrijf.

„Vergeet de hoeveelheid geld die het is, het was een groot deel van de kasreserves,“ zei Pal van MicroStrategy’s BTC pickup. „Nu zullen de meeste bedrijven dat niet doen, maar Michael is een echte gelovige,“ legde Pal uit, wat leidde tot zijn citaat over Saylor die niet de juiste taal spreekt voor de groei van de adoptie.

„Ik heb dit al vaak gezegd: U gaat niet het pensioensysteem en de activatoewijzingen krijgen tot u begint te spreken in termen van de modellen voor activatoewijzing aan toonder,“ zei de Vriend. „Niemand van ons weet wat die zijn omdat niemand ze gebruikt behalve die industrie.“

De vriend zelf wist niet de exacte asset allocatie strategieën die verschillende sectoren gebruiken, maar hij beschreef wel hun wijdverspreidheid

In wezen, heeft elke sector een gemeenschappelijke reeks van zijn eigen inheemse specifieke doelstellingen, terminologie en strategieà „n.

„Het is gebaseerd op de asset-allocatiemodellen die de hele pensioenfondssector gebruikt en die consultants gebruiken en die actuarissen gebruiken en dit alles“, legde hij uit.

„Om over de 100-jarige waarde van het geld te praten met de penningmeester van Microsoft, die misschien 10 jaar in zijn baan zit voordat hij ergens anders heen gaat, is irrelevant. Het maakt niet uit. Laat hem de effecten van de diversificatie van de portefeuille zien ten opzichte van het geld dat hij in zijn bezit heeft op het gebied van kredietcommercials, papier, schatkisten, verschillende valuta’s en zeg: „Nou, als je dit in je portefeuille stopt, is dit wat het met je portefeuille doet“. Dan zegt hij: ‚Ja, ik snap het. Ik ga zoiets doen.“

Een aantal andere mainstream spelers hebben grote Bitcoin-posities ingenomen in 2020, zoals miljardair Paul Tudor Jones. De corporate trend in de asset staat echter nog in de kinderschoenen.