Tre och ett halvt år efter aktiveringen av SegWit är antagandet av det rymdbesparande transaktionsformatet fortfarande långt ifrån perfekt.

Enligt analys av Mark “Murch” Erhardt från Chaincode Labs , betalar 88% av alla Bitcoin-transaktionsingångar högre avgifter än vad som är nödvändigt. Erhardt bygger sin slutsats på data som visar bara 12% av transaktionsingångarna använder SegWit-formatet, vilket är mindre avgiftsintensivt än transaktioner med äldre ingångar.

Erhardt tror att ett beroende av äldre transaktionsavgifter håller Bitcoin-block mindre än de annars skulle kunna bidra till en till synes växande eftersläpning av obekräftade transaktioner

En tilltäppt Bitcoin-mempool som innehöll 107 block av transaktioner vid en tidpunkt igår tjänar som en påminnelse om att det är möjligt att spara pengar på avgifter genom att skapa billigare transaktioner. Enligt Erhardt är det enklaste sättet att anta Crypto Engine för alla framtida transaktioner.

Erhardt påpekade att det är nödvändigt att byta från äldre till dataeffektiva SegWit-transaktioner för att minimera uppblåsthet i blockchain:

“Ju längre uteffektformat som är mindre effektiva är, desto mer framtida blockskuld samlar vi upp.”
Erhardt anser att integrering av SegWit i stora plånbokstjänster är länge försenad, vilket bidrar till onödig mempool och blockchain-uppblåsthet. “Det har gått nästan 3,5 år sedan SegWit aktiverades”, noterade han i slutet av en tråd om mempoolens tillstånd.

“Vid vilken tidpunkt är det acceptabelt att betrakta plånböcker som inte kan skickas till inhemska SegWit-adresser föråldrade?”

Erhardt är anställd i flera år som utvecklare av en plånbok för kryptovaluta innan han anställdes på Chaincode Labs 2020. Han är specialist på UTXO-hantering för kommersiella Bitcoin-plånböcker, vilket hjälper dem att spara pengar på affärsrelaterade transaktions- och underhållskostnader på olika sätt.

SegWit-transaktioner står för närvarande för cirka 51% av alla Bitcoin-transaktioner; en statistik som bedöms sannolikt växa i storlek då leverantörer av kommersiella plånböcker står inför ökad efterfrågan på SegWit-adressstöd.

Den beräknade minimiavgiften för införande i nästa block är för närvarande 149 sat / byte, vilket motsvarar en avgift på $ 14,97 till ett pris av $ 44,870 per BTC.

Hur du använder SegWit sparar transaktionsavgifter

Medan SegWit-transaktioner tekniskt sett inte är mindre än äldre transaktioner, viktas komponenterna i deras data olika när det gäller att inkludera dem i ett block.

Uppgifter som hänför sig till vittneskomponenten i en transaktion anses vara icke-väsentliga för en fungerande blockchain och diskonteras därför när den sammanlagda transaktionens storlek. Detta gör att SegWit-transaktioner verkar mindre och därför kräver mindre avgift att bearbeta – de är snabbare att bekräfta än en äldre transaktion med samma avgift